Muffiny z białą czekoladą i malinami

dnia

Dziś zapraszam na pyszne muffiny z białą czekoladą i malinami 🙂 Robią się ekspresowo (i równie szybko znikają) 😉

Składniki:

  • 2 1/3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 50 ml oleju
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 g posiekanej białej czekolady
  • 150 g malin (mogą być mrożone)

W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek i sól. W drugiej misce roztrzepać jajka z olejem i mlekiem. Połączyć zawartość obu misek. Wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać. Wsypać maliny (kilka sztuk odkładam do dekoracji – na górę każdego muffina). Przełożyć do foremki wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *