Muffiny bananowe z czekoladą

dnia

Czasami zostają mi 2 – 3 banany – które zaczynają już brązowieć (bo długo już leżą). Wtedy najprostszym sposobem na ich  wykorzystanie są muffiny. Dzięki połączeniu bananów i czekolady – będą one pyszne i sycące.

Składniki (na 6 muffinów):

  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 125 g mąki
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka posiekanej czekolady deserowej

W jednej misce mieszamy rozgniecione banany z olejem i jajkiem. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, sodę i proszek. Łączymy zawartość obu misek. Nakładamy do foremki wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *