Dzieci wyjechały na wakacje i zostałam sama do jedzenie moich wypieków. Moje możliwości nie są duże – a poza tym nie chciałam by ciasto / ciasteczka / muffiny leżały zbyt długo. Postanowiłam upiec ciasto „na raz” – tylko jedną porcję (choć tak naprawdę ja je zjadłam na 2 razy) 😉 Ciasto było nie za słodkie, bardzo sycące, pyszne. Tego lata pewnie spróbuję zrobić jeszcze inne ciasta jednoporcjowe 🙂
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (+ do posmarowania kokilki)
- 1 łyżka zmielonych migdałów
- 1/2 jabłka pokrojonego w kostkę
- wiórki kokosowe do posypania
- cynamon
W misce mieszamy płatki owsiane, jajko, miód, olej kokosowy i zmielone migdały. Dodajemy pokrojone jabłko. Przekładamy do kokilki wysmarowanej olejem kokosowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi i cynamonem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Smacznego 🙂