Batony śniadaniowe

Ulubione batony całej naszej rodziny. Robię je za każdym razem gdy dzieci czekają zawody sportowe .Są bardzo proste do wykonania i pyszne

Przepis: http://www.mojewypieki.com/post/batony-sniadaniowe-breakfast-bars

Poniżej proporcje z jakich ja korzystam (przeliczone na rozmiar polskiej puszki mleka skondensowanego):
– 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) delikatnie podgrzanego
– 335 g płatków owsianych górskich
– 100 g wiórków kokosowych
– 130 g żurawiny suszonej
– 170 g pestek (u mnie 100 g dyni + 70 g słonecznika)
– 160 g niesolonych orzeszków ziemnych

Wszystkie składniki mieszamy w misce. Przekładamy do blaszki (20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko wyrównujemy (bez wciskania). Piec w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez około godzinę. Po około 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyciągamy baton z blaszki i kroimy na porcje.

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *