Muffiny „owsiankowe” z truskawkami

dnia

Dzisiaj razem z moim Maleńkim wybieraliśmy się na Targi Książki. Nie wiedząc ile czasu tam spędzimy – postanowi łam przygotować sobie drugie śniadanie w postaci wygodnej do zabrania i zjedzenie poza domem. W ten oto sposób powstała owsianka w postaci muffinów 🙂 Sycąca i pyszna! Zdecydowanie przepis do wielokrotnego użytku 😉

Składniki na 1 – 1,5 porcji (3 muffiny):

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżka erytrolu / cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 3 truskawki
  • ew. płatki migdałowe do dekoracji

W misce mieszamy płatki, oba cukry i proszek. Dodajemy jogurt i roztrzepane jajko – mieszamy. Wrzucamy pokrojone truskawki i mieszamy. Nakładamy do foremek silikonowych (lub tradycyjnej formy wyłożonej papilotkami). Posypujemy po wierzchu płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *