Zgodnie z zapowiedzią – kolejna jednoporcjowa propozycja – tym razem sernik. Pyszny – niezbyt słodki, delikatny w smaku.
- 1 ciasteczko kakaowe wielozbożowe
- 100 g twarogu sernikowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony)
- 2 łyżki kwaśniej śmietany
- 1 łyżka miodu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku)
Kokilkę smarujemy masłem. Na dno wsypujemy pokruszone ciasteczko. W misce mieszamy trzepaczką twaróg, śmietanę, miód, jajko, cukier z wanilią i budyń. Masę wylewamy na ciasteczko. Kokilkę wstawiamy do większej miski wypełnionej wodą (tak by woda sięgała mniej więcej do połowy wysokości kokilki). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 – 35 minut.
Smacznego 🙂