Jednoporcjowy sernik

dnia

Zgodnie z zapowiedzią – kolejna jednoporcjowa propozycja – tym razem sernik. Pyszny – niezbyt słodki, delikatny w smaku.

  • 1 ciasteczko kakaowe wielozbożowe
  • 100 g twarogu sernikowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony)
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany
  • 1 łyżka miodu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku)

Kokilkę smarujemy masłem. Na dno wsypujemy pokruszone ciasteczko. W misce mieszamy trzepaczką twaróg, śmietanę, miód, jajko, cukier z wanilią i budyń. Masę wylewamy na ciasteczko. Kokilkę wstawiamy do większej miski wypełnionej wodą (tak by woda sięgała mniej więcej do połowy wysokości kokilki). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 – 35 minut.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *