Kolejny ciekawy pomysł znaleziony na Instagramie 🙂 W wersji deserowej raczej dla wielbicieli gorzkiej czekolady 😉 Dzieciom bardziej by smakowało zrobione z mlecznej czekolady. Są bardzo proste do wykonania – potrzeba jedynie 4 składników.
Przepis znalazłam tu: https://www.instagram.com/p/BfETARulMr0/?taken-by=paulina.mogilnicka
Składniki:
- 100 g czekolady deserowej
- 100 g mleczka kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 80 g blanszowanych orzechów laskowych
Czekoladę rozpuszczamy na parze. Dodajemy mleczko kokosowe i miód. Wstawiamy do lodówki na 1 – 1,5 godziny. Zostawiamy 10 – 12 orzechów resztę siekamy. Gdy masa zrobi się gęsta i dość sztywna – lepimy kulki wkładając do środka po jednym orzechu laskowym. Gotowe kulki obtaczamy w posiekanych orzechach. Wkładamy do lodówki – i tam przechowujemy.
Smacznego 🙂