Dziś zapraszam na pyszne muffiny z białą czekoladą i malinami 🙂 Robią się ekspresowo (i równie szybko znikają) 😉
Składniki:
- 2 1/3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 50 ml oleju
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 100 g posiekanej białej czekolady
- 150 g malin (mogą być mrożone)
W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek i sól. W drugiej misce roztrzepać jajka z olejem i mlekiem. Połączyć zawartość obu misek. Wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać. Wsypać maliny (kilka sztuk odkładam do dekoracji – na górę każdego muffina). Przełożyć do foremki wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Smacznego 🙂