Muffiny z muesli i czekoladą

dnia

Za nami bardzo intensywna majówka – pełna kibicowania i emocji. Na wyjazd – jak zawsze – zabrałam ze sobą smaczne i zdrowe przekąski. Tym razem były to bardzo pożywne muffiny z dużą ilością muesli i czekolady. Przepis znalazłam na blogu Moje Wypieki – zamieniłam jednak granolę na muesli i dorzuciłam czekoladę. Zdecydowanie te muffiny zdały egzamin na tym wyjeździe 🙂

Składniki na 10 sztuk:

  • 225 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 250 ml kefiru
  • 1 jajko
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 80 ml oleju
  • 200 g muesli
  • 60 g posiekanej czekolady (deserowej lub mlecznej)

W jednej misce mieszamy mąkę, sodę i sól. W drugiej misce mieszamy kefir, jajko, cukier i olej. Łączymy zawartość obu misek i mieszamy. Dodajemy muesli i posiekana czekoladę i jeszcze raz mieszamy. Nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 25 minut.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *