Omlet owsiano – bananowy z owocami

dnia

Na Instagramowych profilach @mrfit_trener i @t.a.t.i.t.a.t.i wypatrzyłam omlet owsiano – bananowy. Przepis zachęcił mnie do jego wypróbowania. Od siebie dodałam kilka drobnych modyfikacji. Zasadniczo dłuższy miałam też czas pieczenia… Nie zmienia to tego, że omlet wyszedł pyszny i sycący! Zaledwie kilka dni po pierwszej próbie zrobiłam powtórkę – tak bardzo mi posmakował 🙂

Składniki na foremkę 20 cm x 20 cm (dla mnie to są 3 porcje):

  • 100 g płatków owsianych górskich
  • 150 g Skyru naturalnego
  • 1 dojrzały banan
  • 4 jajka
  • 1 płaska łyżka erytrolu
  • owoce (u mnie mrożone maliny i jagody)

Do dzbanka blendera wrzucamy wszystkie składniki oprócz owoców i blendujemy. Przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *